| |     latinica | english  
Насловна
Стипендије Владе Републике Србије за италијанске студенте

Влада Републике Србије обезбедила је стипендије за учење српског језика и специјалистичко усавршавање за италијанске студенте.

Више информација на следећем линкуДесета конференција српске медицинске дијаспоре

Позивају се српски лекари из иностранства и међународни медицински стручњаци да узму учешће на Десетој конференцији српске медицинске дијаспоре, која ће се одржати у Београду, од 20. до 22. јуна 2019. године, под покровитељством Њ.К.В. принцезе Катарине Карађорђевић и принца Александра Карађорђевића.

 

 


Oпширније...
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау

 

Влада Р. Србије је донела одлуку о укидању виза за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау, носиоце свих врста пасоша који могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до 90 дана од датума уласка у Р. Србију у периоду од 180 дана.

Одлука је ступила на снагу 25.01.2019. године.Амбасадор Алексић присуствовао годишњем скупу амбасадора на Малти

15. јануар 2019. године

На позив Министарства за спољне послове и промоцију трговине Републике Малте, амбасадор Горан Алексић присуствовао је 11. јануара традиционалном годишњем пријему за шефове дипломатских мисија акредитованих у тој земљи.
 


Oпширније...
Конкурс Министарства културе и информисања

15. јануар 2019. године

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА - СЕКТОР ЗА САВРЕМЕНО СТВАРАЛАШТВО И КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ - расписало је Конкурс за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2019. години.

Информације, услови и начин реализације Конкурса, доступни су ОВДЕ.Одлука о додели уговора за набавку добара

Набавка темпест ормара (рекова) за потребе дипломатско-конзуларних представништва Републике Србије у иностранству редни број 1/2018.

Преузети овде (линк ка документу).

 Парламентарни избори у Републици Србији – упис гласача у бирачки списак

    

    Амбасада Републике Србије у Риму обавештава своје држављане на привременом боравку у Републици Италији да ће се парламентарни избори у Србији одржати 16. марта 2014. године.

     Тим поводом, позивамо све држављане Републике Србије у Републици Италији, који желе да искористе своје бирачко право, да се пријаве једном од три надлежна дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије у Италији (Амбасада у Риму, Генерални конзулат у Милану, Генерални конзулат у Трсту).

     Сви заинтересовани за гласање у Амбасади Републике Србије у Риму могу се пријавити лично, путем поште (Ambasciata della Repubblica di Serbia, Via Dei Monti Parioli 20 – 00197 Roma), или електронским путем на e-mail адресу izbori2014@ambroma.com, достављањем попуњеног захтева, заједно са копијом важећег српског документа (пасош, лична карта, возачка дозвола).

     Пријаве надлежним дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Републици Италији могу се извршити најкасније до 22. фебруара 2014. године до 15 часова.
 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ МИН. ПРАВДЕ

ЗАХТЕВ ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАКИзложба Ане Петровић


У сали Амбасаде Републике Србије у Риму, 21.марта 2013. године, амбасадор Ана Хрустановић, свечано је отворила изложбу слика Ане Петровић, афирмисане уметнице из Београда.

 


Отварању изложбе ”Мала прича о великој љубави” (Piccola storia di grande amore), која ће трајати до 21. априла 2013. године, присуствовале су бројне званице из културног и јавног живота Рима, српске дијаспоре и дипломатског кора.

 

 

 

 

 Свечани пријем поводом прославе Дана државности Републике Србије, Рим 12. фебруар 2013. године

     Амбасада Републике Србије у Риму, у сарадњи са Италијанско-српским пословним саветом, организовала је пријем поводом прославе Дана државности. Свечаности су, поред представника дипломатског кора, присуствовале бројне личности из политичког, културног и јавног живота државе пријема.

Амбасадор Ана Хрустановић са министром за европске послове Moavero Milanesi

Амбасадор Ана Хрустановић са министарком унутрашњих послова  Annamaria Cancellieri и копредседником Италијанско-српског пословног савета Guidalberto Guidi 

Министарка унутрашњих послова  Annamaria Cancellieri и државни секретар министарства спољних послова Staffan de Mistura Архива вести
Стипендије Владе Републике Србије за италијанске студенте
Десета конференција српске медицинске дијаспоре
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау
Амбасадор Алексић присуствовао годишњем скупу амбасадора на Малти
Конкурс Министарства културе и информисања
Одлука о додели уговора за набавку добара
Парламентарни избори у Републици Србији – упис гласача у бирачки списак
Изложба Ане Петровић
Свечани пријем поводом прославе Дана државности Републике Србије, Рим 12. фебруар 2013. године