| |     latinica | english  
Насловна
Стипендије Владе Републике Србије за италијанске студенте

Влада Републике Србије обезбедила је стипендије за учење српског језика и специјалистичко усавршавање за италијанске студенте.

Више информација на следећем линкуДесета конференција српске медицинске дијаспоре

Позивају се српски лекари из иностранства и међународни медицински стручњаци да узму учешће на Десетој конференцији српске медицинске дијаспоре, која ће се одржати у Београду, од 20. до 22. јуна 2019. године, под покровитељством Њ.К.В. принцезе Катарине Карађорђевић и принца Александра Карађорђевића.

 

 


Oпширније...
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау

 

Влада Р. Србије је донела одлуку о укидању виза за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау, носиоце свих врста пасоша који могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до 90 дана од датума уласка у Р. Србију у периоду од 180 дана.

Одлука је ступила на снагу 25.01.2019. године.Амбасадор Алексић присуствовао годишњем скупу амбасадора на Малти

15. јануар 2019. године

На позив Министарства за спољне послове и промоцију трговине Републике Малте, амбасадор Горан Алексић присуствовао је 11. јануара традиционалном годишњем пријему за шефове дипломатских мисија акредитованих у тој земљи.
 


Oпширније...
Конкурс Министарства културе и информисања

15. јануар 2019. године

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА - СЕКТОР ЗА САВРЕМЕНО СТВАРАЛАШТВО И КРЕАТИВНЕ ИНДУСТРИЈЕ - расписало је Конкурс за суфинансирање пројеката у области превођења репрезентативних дела српске књижевности у иностранству у 2019. години.

Информације, услови и начин реализације Конкурса, доступни су ОВДЕ.Одлука о додели уговора за набавку добара

Набавка темпест ормара (рекова) за потребе дипломатско-конзуларних представништва Републике Србије у иностранству редни број 1/2018.

Преузети овде (линк ка документу).

 Додела одликовања председника Републике Србије почасном конзулу Републике Србије у Републици Италији проф. др Роберту Вералдију

Одлуком председника Републике Србије господина Томислава Николића Златном медаљом за заслуге одликован је проф. др Роберто Вералди, почасни конзул Републике Србије за Регион Абруцо, са седиштем у Тераму. Р. Вералди је добио егзекватуру од Министaрства спољних послова Републике Италије 27. октобра 2010. године и од тада неуморно ради на заштити интереса српских грађана на свом конзуларном пoдручју, као и на јачању економских културних, научних и свих других веза Региона Абруцо са Републиком Србијом. 


Планирано је да председник Републике, господин Томислав Николић, добитницима уручи одликовања на свечаној церемонији која ће се одржати у згради председника Републике (Андрићев венац бр.1) у среду, 15. фебруара 2017. године у 11:30 часова. Такође, председник Републике је позвао  све добитнике одликовања да присуствују свечаном пријему поводом Дана државности Србије који ће се одржати истог дана у 18:00 часова у згради председника Републике.


Непосредно по добијању обавештења о одликовању, Роберта Вералдија је у просторијама Амбасаде Републике Србије у Риму, 10. фебруара 2017. године, примила отправник послова мин. саветник Татјана Гарчевић.

 

 Парламентарни избори у Републици Србији – упис гласача у бирачки списак

    

    Амбасада Републике Србије у Риму обавештава своје држављане на привременом боравку у Републици Италији да ће се парламентарни избори у Србији одржати 16. марта 2014. године.

     Тим поводом, позивамо све држављане Републике Србије у Републици Италији, који желе да искористе своје бирачко право, да се пријаве једном од три надлежна дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије у Италији (Амбасада у Риму, Генерални конзулат у Милану, Генерални конзулат у Трсту).

     Сви заинтересовани за гласање у Амбасади Републике Србије у Риму могу се пријавити лично, путем поште (Ambasciata della Repubblica di Serbia, Via Dei Monti Parioli 20 – 00197 Roma), или електронским путем на e-mail адресу izbori2014@ambroma.com, достављањем попуњеног захтева, заједно са копијом важећег српског документа (пасош, лична карта, возачка дозвола).

     Пријаве надлежним дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Републици Италији могу се извршити најкасније до 22. фебруара 2014. године до 15 часова.
 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ МИН. ПРАВДЕ

ЗАХТЕВ ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАКИзложба Ане Петровић


У сали Амбасаде Републике Србије у Риму, 21.марта 2013. године, амбасадор Ана Хрустановић, свечано је отворила изложбу слика Ане Петровић, афирмисане уметнице из Београда.

 


Отварању изложбе ”Мала прича о великој љубави” (Piccola storia di grande amore), која ће трајати до 21. априла 2013. године, присуствовале су бројне званице из културног и јавног живота Рима, српске дијаспоре и дипломатског кора.

 

 

 

 

 Свечани пријем поводом прославе Дана државности Републике Србије, Рим 12. фебруар 2013. године

     Амбасада Републике Србије у Риму, у сарадњи са Италијанско-српским пословним саветом, организовала је пријем поводом прославе Дана државности. Свечаности су, поред представника дипломатског кора, присуствовале бројне личности из политичког, културног и јавног живота државе пријема.

Амбасадор Ана Хрустановић са министром за европске послове Moavero Milanesi

Амбасадор Ана Хрустановић са министарком унутрашњих послова  Annamaria Cancellieri и копредседником Италијанско-српског пословног савета Guidalberto Guidi 

Министарка унутрашњих послова  Annamaria Cancellieri и државни секретар министарства спољних послова Staffan de Mistura Архива вести
Стипендије Владе Републике Србије за италијанске студенте
Десета конференција српске медицинске дијаспоре
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау
Амбасадор Алексић присуствовао годишњем скупу амбасадора на Малти
Конкурс Министарства културе и информисања
Одлука о додели уговора за набавку добара
Додела одликовања председника Републике Србије почасном конзулу Републике Србије у Републици Италији проф. др Роберту Вералдију
Парламентарни избори у Републици Србији – упис гласача у бирачки списак
Изложба Ане Петровић
Свечани пријем поводом прославе Дана државности Републике Србије, Рим 12. фебруар 2013. године