| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:30 – 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 12:00 časova

Praznici

Adresa
Via dei Monti Parioli 20
00197 RIM
ITALIJA

Telefon: + 3906 / 321-19-50 Lokacija/Mapa
Faks:     + 3906 / 320-08-68 Konzularna nadležnost
E-mail: info@ambroma.com Počasni konzuli
Konz. odeljenje: konzularno@ambroma.com  
Veb sajt: http://www.roma.mfa.gov.rs  

 

 


 
Zakon o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije

Dana 03. 04.2018. godine, stupio je na snagu Zakon o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije. Članom 3. navedenog Zakona propisano je da u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen državljanin SFRJ ili državljanin druge republike ranije SFRJ, odnosno državljanin druge države nastale na teritoriji SFRJ, koji na dan 31.12.2016. godine i na dan podnošenja zahteva, ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji. Zahtev se može podneti u roku od godinu dana od stupanja na snagu navedenog zakona, odnosno do 03.04.2019.godine.  

Opširnije...
 
 
DELEGACIJA AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSETI RIMU, 8-12.MAJ 2018.g.

Delegacija Agencije za borbu protiv korupcije, predvođena direktorom Draganom Sikimićem, boravila je u radnoj poseti Rimu, u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Tokom posete održani su odvojeni susreti sa predstavnicima Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije, Nacionalnog direktorata za borbu protiv mafije, predsednikom Revizorskog suda, šefom Finansijske policije, kao i predstavnicima drugih relevantnih institucija. 

Opširnije...
Zajednički umetnički projekat Filharmonije mladih "Borislav Pašćan" i Omladinskog orkestra Rimske opere

Dvanaest muzičara iz Filharmonije mladih "Borislav Pašćan", u saradnji sa  Omladinskim orkestrom Rimske opere, učestvovalo je u projektu pripreme i izvođenja šest predstava opere "Don Đovani" V.A.Mocarta. Skraćena verzija opere "Don Đovani" namenjene mladima, izvođena je od 5. do 12. maja u Teatro Nacionale. 

Opširnije...
POLAGANJE VENCA POVODOM DANA POBEDE NAD FAŠIZMOM

Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, ambasador Goran Aleksić i vojni izaslanik Stojadin Đalović, položili su venac na spomen obeležje„Rimska kosturnica“ (Sacrario di Roma), na groblju Flaminia-Prima Porta u Rimu, gde je sahranjeno  oko stotinu boraca stradalih tokom Drugog svetskog rata.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova