| |     ћирилица | english  
Naslovna
Dopunska nastava na srpskom jeziku

Na jurisdikcionom području Ambasade za sada ne postoji mogućnost pohađanja srpske dopunske škole u prisustvu, već samo online. Online nastava je organizovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja R. Srbije, u trajanju od dva-tri časa sedmično, u skladu sa školskim programom Ministarstva. Nastava je namenjena deci uzrasta od 6 do 18 godina, besplatna je, kao i udžbenici.

PRIJAVA ZA UPIS U ŠKOLSKU 203/24. GODINU

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je otvoren upis za školsku 2023/24. godinu za srpsku dopunsku školu na daljinu. Nastava se odvija u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije. Časovi se održavaju onlajn, jednom sedmično u trajanju od 3 školska časa (2 sata i 15 minuta). Pravo na upis imaju sva deca na teritoriji Republike Italije uzrasta od 6 do 18 godina koja žive daleko od postojećih nastavnih mesta u Republici Italiji. Nastava je besplatna.

Prijavne formulare možete preuzeti možete preuzeti na sledećem linku

Za sve dodatne informacije i upite obratiti se učiteljicama Magdaleni Donevskoj (tel. + 39 346 344 5173 e-mail: magdalena1508@gmail.com) i Danijeli Janković (tel: +39 348 1787112  e-mail: danijela.jankovic011@gmail.com).


Verzija za štampu
Dijaspora
Finansijski vodič za povratnike
Konkursi, konferencije i projekti za dijasporu
Saopštenja Ministarstava R. Srbije
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi i udruženja
Mediji
Dopunska nastava na srpskom jeziku
Srpska pravoslavna crkva
Vojni memorijali