| |     ћирилица | english  
Naslovna
Dodela odlikovanja predsednika Republike Srbije počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Italiji prof. dr Robertu Veraldiju

Odlukom predsednika Republike Srbije gospodina Tomislava Nikolića Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je prof. dr Roberto Veraldi, počasni konzul Republike Srbije za Region Abruco, sa sedištem u Teramu. R. Veraldi је dobio egzekvaturu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Italije 27. oktobra 2010. godine i od tada neumorno radi na zaštiti interesa srpskih građana na svom konzularnom području, kao i na jačanju ekonomskih kulturnih, naučnih i svih drugih veza Regiona Abruco sa Republikom Srbijom. 


Planirano je da predsednik Republike, gospodin Tomislav Nikolić, dobitnicima uruči odlikovanja na svečanoj ceremoniji koja će se održati u zgradi predsednika Republike (Andrićev venac br.1) u sredu, 15. februara 2017. godine u 11:30 časova. Takođe, predsednik Republike je pozvao  sve dobitnike odlikovanja da prisustvuju svečanom prijemu povodom Dana državnosti Srbije koji će se održati istog dana u 18:00 časova u zgradi predsednika Republike.


Neposredno po dobijanju obaveštenja o odlikovanju, Roberta Veraldija je u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Rimu, 10. februara 2017. godine, primila otpravnik poslova min. savetnik Tatjana Garčević.

 


Verzija za štampu
Arhiva vesti
Zakazivanje termina i ostale konzularne usluge
Zakazivanje termina i ostale konzularne usluge
OBAVEŠTENjE
Deseta konferencija srpske medicinske dijaspore
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja
Dodela odlikovanja predsednika Republike Srbije počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Italiji prof. dr Robertu Veraldiju
Parlamentarni izbori u Republici Srbiji – upis glasača u birački spisak
Izložba Ane Petrović
Svečani prijem povodom proslave Dana državnosti Republike Srbije, Rim 12. februar 2013. godine
PREZENTACIJE INVESTICIONIH POTENCIJALA SRBIJE