| |     ћирилица | latinica  
Home
У Амбасади Србије у Риму одржан концерт и пријем за дијаспору

У Амбасади Републике Србије у Риму 18. октобра 2022. године одржан је концерт сопрана Драгане Молес, који је пратио пријем приређен у част српске дијаспоре. У уводном говору, амбасадор Горан Алексић је поздравио наше грађане, који живе и раде у Риму и околини, а посебно младе који овде студирају и који су се овом приликом одазвали у великом броју. 

Пред бројном публиком, сопран Драгана Молес, у пратњи пијанисте Данијела Ђулија Молеса, отпевала је неке од најлепших староградских и наполитанских песама, а у извођењу последњих нумера, придружила се и ћерка брачног пара, Исидора Молес. Музика која је овом приликом изведена, изазвала је емоције код публике, која се спонтано придружила певању. 

Амбасада Републике Србије изражава задовољство због пријатне атмосфере која се осећала током читаве вечери у дружењу са нашом дијаспором, посебно имајући у виду да смо због познатих околности у претходном периоду били спречени да чешће организујемо наше сусрете. 

Пријему су присуствовали и амбасадор Р.Србије при Светој Столици и Малтешком витешком реду, ЊЕ Сима Аврамовић и изасланик МО потпуковник Бранимир Марковић.

 

 


Print version
Bilateral Relations
Bilateral Relations