| |     ћирилица | english  
Naslovna
PREPORUKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE

16.mart 2020. godine

Ambasada Republike Srbije u Rimu ponavlja preporuku Ministarstva spoljnih poslova svim srpskim državljanima koji borave u inostranstvu, da sva putovanja u Republiku Srbiju, koja nisu neophodna, odlože do daljnjeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.

Posebno ukazujemo da je poslednjom Odlukom Vlade Republike Srbije utvrđeno da se državljani Republike Srbije koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije, i to iz: Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke, upućuju u izolaciju u trajanju od 28 dana.

Državljanima Republike Srbije koji dolaze iz drugih država, odrediće se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14. dana (izolacija u kućnim uslovima).

Pri ulasku u zemlju, građanima će biti uručeno obavezujuće rešenje.

Naglašavamo da će se primena navedenih mere striktno kontrolisati, te da će svako nepridržavanje istih biti najstrože sankcionisano propisanom kaznom.

Državljani Republike Srbije koji, uprkos navedenim merama, imaju potrebu hitnog i neodložnog dolaska u Republiku Srbiju, mogu da se obrate Ambasadi i dostave svoje podatke, kao i informaciju o adresi planiranog boravka u Srbiji.

 


Verzija za štampu
Važne informacije