| |     ћирилица | english  
Naslovna
OBAVEŠTENЈE: Od 01. marta 2022. dozvoljen ulazak iz R. Srbije u R. Italiju

Na osnovu Uredbe Ministarstva zdravlja R. Italije (na snazi od 01.03. do 31.03.2022) od 01. marta 2022. ukidaju se tzv. Liste zemalja i usklađuju se pravila za ulazak na teritoriju R. Italije.

Licima koja ulaze iz R. Srbije u R. Italiju dozvoljen je ulazak, uz obavezno stavljanje na uvid sledećih dokumenata: digitalni obrazac za praćenje putnika tzv. “Passenger Locator Form” (u digitalnoj ili papirnoj formi) i zeleni sertifikat covid-19 (sertifikat o vakcinaciji vakcinama priznatim u EU, ILI sertifikat o preležanoj bolesti ILI negativni PCR test, ne stariji od 72 sata ILI negativni antigenski test, ne stariji od 48 sati) ili drugi sertifikat o vakcinaciji priznat u Italiji.

U slučaju neposedovanja jednog od napred navedenih sertifikata lice podleže meri obavezne kućne samoizolacije u trajanju od 5 dana, po čijem završetku je obavezno ponoviti PCR ili antigenski test.

Obaveza posedovanja jednog od napred navedenih sertifikata ne primenjuju se na decu mlađu od 6 godina, u slučaju tranzita privatnim vozilom, u trajanju do 36 sati, kao i u drugim slučajevima navedenim na sledećem LINKU.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
PASOŠI SPREMNI ZA PREUZIMANJE
VAŽNO OBAVEŠTENJE - ONLINE ZAKAZIVANJE, Consent ID
Finansijski vodič za povratnike
Konzularna nadležnost
Putne isprave
Putovanje u Srbiju i inostranstvo - vizni režim
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja i matične knjige
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Ostale konzularne usluge
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari