| |     latinica | english  
Насловна
УНАПРЕЂЕЊЕ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И ИТАЛИЈЕ И ПРОМОЦИЈА ИНВЕСТИЦИОНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА

Рим, 3. март 2021. године

Амбасадор Србије у Риму Горан Алексић учествовао је на видео конференцији под називом „Србија у фази обнове: перспективе и могућности за италијанске компаније“, одржаној 3. марта о.г. на нашу иницијативу, а у сарадњи са Амбасадом Италије у Београду и консултантском кућом GreenHill Advisory. На конференцији су, поред амбасадора Алексића, излагали амбасадор К.Ло Кашо, председник Конфиндустрије Србија П.Деи Тос и Ф.Марколини, испред GreenHill Advisory. Скуп је изазвао велико интересовање италијанских привредника, представника институција, као и учесника из Р.Србије, тако да је конференција имала више од 70 пратилаца.

У свом иступању, амбасадор Алексић је детаљно изложио све предности пословања у Републици Србији и указао на повољан пословни амбијент и компаративне предности, које укључују географски положај, развијену инфраструктуру и квалификовану радну снагу.

Посебно је представио подстицајне мере Владе Републике Србије за потенцијалне иностране инвеститоре и начине на које републичке институције и локалне власти у Србији пружају финансијску, административну и логистичку подршку.

Изнео је, такође, бројне предности које проистичу из више споразума о слободној трговини које Србија има са другим земљама и међународним организацијама, а који отварају приступ тржишту са око 1,3 милијарде потрошача.

Овом приликом је амбасадор Алексић представио и изузетне економске резултате остварене и у време пандемије и упознао учеснике са успешном кампањом имунизације која се спроводи у нашој земљи, што је наишло на велико интересовање.
 


Верзија за штампу
Важне информације