| |     latinica | english  
Насловна
ПРЕПОРУКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

16.март 2020. године

Амбасада Републике Србије у Риму понавља препоруку Министарства спољних послова свим српским држављанима који бораве у иностранству, да сва путовања у Републику Србију, која нису неопходна, одложе до даљњег, нарочито уколико планирају долазак из земаља, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19.

Посебно указујемо да је последњом Одлуком Владе Републике Србије утврђено да се држављани Републике Србије који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке, упућују у изолацију у трајању од 28 дана.

Држављанима Републике Србије који долазе из других држава, одредиће се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14. дана (изолација у кућним условима).

При уласку у земљу, грађанима ће бити уручено обавезујуће решење.

Наглашавамо да ће се примена наведених мере стриктно контролисати, те да ће свако непридржавање истих бити најстроже санкционисано прописаном казном.

Држављани Републике Србије који, упркос наведеним мерама, имају потребу хитног и неодложног доласка у Републику Србију, могу да се обрате Амбасади и доставе своје податке, као и информацију о адреси планираног боравка у Србији.


Верзија за штампу
Важне информације