| |     latinica | english  
Насловна
Допунска настава на српском језику

На јурисдикционом подручју Амбасаде за сада не постоји могућност похађања српске допунске школе у присуству, већ само онлине. Онлине настава је организована од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије, у трајању од два-три часа седмично, у складу са школским програмом Министарства. Настава је намењена деци узраста од 6 до 18 година, бесплатна је, као и уџбеници.

ПРИЈАВА ЗА УПИС У ШКОЛСКУ 2023/24. ГОДИНУ

Задовољство нам је да вас обавестимо да је отворен упис за школску 2023/24. годину за српску допунску школу на даљину. Настава се одвија у организацији Министарства просвете Републике Србије. Часови се одржавају онлајн, једном седмично у трајању од 3 школска часа (2 сата и 15 минута). Право на упис имају сва деца на територији Републике Италије узраста од 6 до 18 година која живе далеко од постојећих наставних места у Републици Италији. Настава је бесплатна.

Пријавне формуларе можете преузети можете преузети на следећем линку

За све додатне информације и упите обратити се учитељицама Магдалени Доневској (тел. + 39 346 344 5173, имејл: magdalena1508@gmail.com) и Данијели Јанковић (тел: +39 348 1787112, имејл: danijela.jankovic011@gmail.com).


Верзија за штампу
Дијаспора
Конкурс за суфинансирање пројеката у области образовања за 2024. годину
Конкурси, конференције и пројекти за дијаспору
Саопштења Министарстава Р. Србије
Финансијски водич за повратнике
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава на српском језику
Српска православна црква
Војни меморијали