| |     latinica | english  
Насловна
Додела одликовања председника Републике Србије почасном конзулу Републике Србије у Републици Италији проф. др Роберту Вералдију

Одлуком председника Републике Србије господина Томислава Николића Златном медаљом за заслуге одликован је проф. др Роберто Вералди, почасни конзул Републике Србије за Регион Абруцо, са седиштем у Тераму. Р. Вералди је добио егзекватуру од Министaрства спољних послова Републике Италије 27. октобра 2010. године и од тада неуморно ради на заштити интереса српских грађана на свом конзуларном пoдручју, као и на јачању економских културних, научних и свих других веза Региона Абруцо са Републиком Србијом. 


Планирано је да председник Републике, господин Томислав Николић, добитницима уручи одликовања на свечаној церемонији која ће се одржати у згради председника Републике (Андрићев венац бр.1) у среду, 15. фебруара 2017. године у 11:30 часова. Такође, председник Републике је позвао  све добитнике одликовања да присуствују свечаном пријему поводом Дана државности Србије који ће се одржати истог дана у 18:00 часова у згради председника Републике.


Непосредно по добијању обавештења о одликовању, Роберта Вералдија је у просторијама Амбасаде Републике Србије у Риму, 10. фебруара 2017. године, примила отправник послова мин. саветник Татјана Гарчевић.

 

 


Верзија за штампу
Архива вести
Стипендије Владе Републике Србије за италијанске студенте
Десета конференција српске медицинске дијаспоре
Одлука о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Федерације С.Китс и Невис и Републике Палау
Амбасадор Алексић присуствовао годишњем скупу амбасадора на Малти
Конкурс Министарства културе и информисања
Одлука о додели уговора за набавку добара
Додела одликовања председника Републике Србије почасном конзулу Републике Србије у Републици Италији проф. др Роберту Вералдију
Парламентарни избори у Републици Србији – упис гласача у бирачки списак
Изложба Ане Петровић
Свечани пријем поводом прославе Дана државности Републике Србије, Рим 12. фебруар 2013. године